Uudistunut Bender EDS3090

Bender GmbH on uusinut tunnettua EDS3090 laitetta.

EDS3090Kelluvia IT-verkkoja käytetään esim. prosessi-, laiva- ja metalliteollisuudessa sekä erilaisissa voimaloissa. Myös sairaaloiden leikkaussalit ja teho-osastot ovat tärkeitä sovellutuskohteita.

IT-verkon etu on, että se kestää yhden eristysvian ilman välitöntä toiminnan keskeytystä. IT-verkon kunnonvalvontaan tarvitaan kuitenkin sopivia laitteita tämän edun ylläpitämiseksi. Ensinnäkin tarvitaan eristystason valvontarele valvomaan, ettei eristysvikoja ole muodostunut. Kun (ei siis jos) eristystason valvontarele hälyttää, täytyy vika paikallistaa ja korjata mahdollisimman nopeasti ennen kuin pääsee muodostumaan lisää vikoja, jotka jo voivat aiheuttaa käytön keskeytyksen.

Eristysvian etsintä ei ole helppoa, koska ensimmäinen vika ei aiheuta mitään fysikaalista muutosta, jota voisi suoraan mitata. Siksi Bender valmistaa eristysvian etsintälaitteita, joilla vian paikallistaminen nopeutuu.

Kannettava EDS3090 vianetsintälaitteisto (lisätietoa valmistajan sivuilta) on tällainen. Se kytketään keskukseen eristystason hälytyksen tultua ja sillä voidaan paikallistaa viallinen lähtö. Vastaanottimessa on parannettu mittaustekniikkaa ja lisätty toimintoja.

Design By