Tubesaver - loisteputken sytyttimet

12-08-2014_1414_176.jpg
Tuotenro: TS6+
Valmistaja: TubeSaver

TubeSaver


TubeSaver:in turvasytytys-ominaisuus vähentää tulipaloriskiä ja sen villkumaton sytytys estää loisteputkea kulumasta loppuun ennenaikaisesti.


Tavallista magneettista kuristinta käyttävät valaisimet tarvitsevat sytyttimen. Elektronisia liitäntälaitteita käytettäessä sytytintä ei tarvita. Joissakin pienoisloisteputkissa on sisäänrakennettu sytytin.


TubeSaver on elektroninen sytytin, jossa on monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Se mm. sytyttää loisteputken vilkkumatta. Loisteputken vilkkuminen sytytettäessä tavallisella sytyttimellä lyhentää loisteputken elinikää huomattavasti ja alentaa valomäärää nopeasti. TubeSaverin kanssa päästään lähes samaan käyttöaikaan kuin tilanteessa, jossa loisteputkea ei sammuteta koskaan. Lisäksi valomäärän väheneminen jää alle 20 %. Tämän ansiosta ryhmävaihtojen aikaväliä pystytään pidentämään.
Pidemmän käyttöajan ansiosta vaihdettavien loisteputkien määrä vähenee ja siten myös elohopeajäte. Vanhojen putkien mustuneet päät ovat merkki huonosta sytyttimestä ja loisteputken ennenaikaisesta kulumisesta.


TubeSaver on myös elektroninen turvasytytin (eli varmuussytytin). Kun loisteputken elinikä loppuu, tavallinen sytytin ei saa loisteputkea enää syttymään, vaan loisteputki jää vilkkumaan ja pahimmassa tapauksessa sen päät jäävät hehkumaan oransseina. Silloin loisteputken lämpötila nousee jopa 200 °C ja voi aiheuttaa tulipalovaaran (vakuutusyhtiöiden tekemä tutkimus). TubeSaver testaa loisteputken syttymistä ja mikäli se ei syty normaalisti, TubeSaver lopettaa sytyttämisen ja siten loisteputki ei pääse ylikuumentumaan. TubeSaver sytyttää automaattisesti uudelleen kun loisteputki on vaihdettu uuteen. Vikatilanteessa TubeSaverin turvakatkaisu säästää energiaa.


TUKESin tilastojen mukaan loisteputkivalaisin on yleisin yksittäinen sähkölaite, joka aiheuttaa palohälytyksiä vikaantumisen tähden.


Kymenlaakson pelastuslaitoksen onnettomuusselosteessa (1,1 MB) suositellaan turvasytyttimien (= varmuussytyttimien) käyttöä loisteputkivalaisimissa.


lataa TubeSaver esite (soveltuvuudet eri loisteputkien kanssa ja pakkaskestävyys)  • TS6+ säästöpikasytytin yleiskäyttöön 40 471 60

  • TS2+ säästöpikasytytin (sarjasytytin) 40 471 62

  • TS Rapid erikoispikasytytin esim. kylpyhuonevalaisimiin 40 471 70

  • TS Arctic pakkassytytin 40 471 74


TubeSaver tuotteita on saatavana Suomessa kaikista hyvinvarustetuista sähkö- ja tukkuliikkeistä.


Valmistaja:
Lester Industries Ltd
Philip Ashley House
Vanalloys Buisiness Park
Stoke Row
RG9 5QW
United Kingdom

Design By